Det er et utrolig utvalg av bøker tilgjengelig på markedet. Både norske og engelske bøker, men det er klart at det engelske utvalget er størst. De har et større publikum som de kan selge til og derfor tar de inn mange flere typer bøker enn norske forleggere. Så de gode bøkene finnes, man må bare finne de rette kanalene.

Hvilken genre?

Det er mange forskjellige genre å velge mellom. Alt fra krim til romantikk, fantasy til reality, mulighetene er endeløse. Så det gjelder å finne ut, grovt sett, hvilke genre du trives best med. Så kan du bruke dette som et utgangspunkt for å lete etter flere bøker.

Forfattere

Leser man mye eller lite, så får man ofte en eller flere favoritt forfattere. Det er veldig enkelt å finne dem, du bare søker opp navnet og får opp hele rekken av bøker de har skrevet. Så er det en ting til du bør være oppmerksom på. Nettbutikkene fører en oversikt over alle bøkene som kjøpes. Så er det mange som fører en statistikk som viser sammenhenger. Så hvis en person kjøper bok A, hvilke andre bøker kjøper den personen. Så lager de en oversikt: bok A blir ofte kjøpt sammen med bok B og C. Så da vet du at andre som liker den samme forfatteren som deg liker også bok B og C. Kanskje det er verdt å prøve dem?

En liten smakebit

En annen fordel med elektroniske bøker er at du kan laste ned en smakebit. Da får du gjerne et par kapitler av boken som du får lese uten å måtte betale for den. Perfekt når du skal prøve en ny forfatter. Liker du ikke kapittelet, så er det bare å la være å kjøpe boken. Du kan selvsagt også velge å kjøpe boken i pocket eller innbundet versjon selv om du har en smakebit elektronisk. Uansett er dette å anbefale.

Anmeldelser

De største bøkene blir gjerne anmeldt av profesjonelle anmeldere, men de fleste bokhandlere lar også leserne få lov til å anmelde bøker. Her kan du få mange tips og innspill som sier om denne boken er verdt pengene. Les gjerne igjennom disse og få innspill. Så er det bare å gå videre derifra. Men husk å legge igjen en anmeldelse du og! Det vil hjelpe din forfatter bli mer populær så de kan skrive flere bøker!