Det teknologiske fremskrittene er enorme og det går så fort! Det siste og kanskje viktigste for oss lesehester er at vi har fått muligheten til å lese bøker på forskjellige lesebrett. Det er ulemper og fordeler med dette. Men for min del så er det helt klart mange flere fordeler enn det er ulemper. Så jeg har trykket denne teknologien til mitt bryst og det er mange grunner til dette.

Rask levering

Det er en utrolig rask levering når det kommer til elektroniske bøker. Du klikker deg bare inn på butikken og ser på bøkene. Finner du en bok du liker så klikker du på denne. Du legger inn bestillingen og i løpet av et par minutter så har du boken tilgjengelig på ditt lesebrett. I noen butikker så må du gå inn på nettsiden og bestille der, men de fleste gjør det enkelt og greit så du kan bestille rett gjennom nettbrettet. Betalingen er vanligvis også svært enkel via en nettlommebok eller et lagret kredittkort. Dette gjør det enkelt å bare klikke og kjøpe.

Alltid en bok i lommen

Det er helt sant, jeg elsker å lese bøker om igjen. I alle fall mine favoritter. Samtidig så vil jeg ikke bare lese de samme bøkene igjen og igjen. Jeg vil lese nye bøker og interessante bøker og mine gamle favoritter. Den perfekte kombinasjonen. Ulempen er at jeg også liker å reise. Så før i tiden så hadde jeg gjerne med meg en ekstra koffert til bøkene mine. Strengt tatt, jeg fordelte bøkene mine på to kofferter så det ikke ble overvekt, men jeg hadde bare trengt en koffert hvis jeg la igjen alle bøkene. Nå har jeg bare en bok, og et lesebrett med meg. Det er alt jeg trenger. På lesebrettet har jeg flere 100 bøker (helt sant) og tilgang til flere gjennom deres klikk-og-kjøp funksjon. Jeg drar aldri noen steder uten denne, uansett. Så for første gang i mitt voksne liv så behøver jeg ikke å kjede meg. Vel, en gang kjedet jeg meg virkelig fordi jeg hadde glemt laderen til lesebrettet, det var krise!

Litt styr med leverandører

Ulempen, slik jeg oppfatter det, er at de norske bokhandlerne har slitt med å komme i gang med elektroniske bøker. De har levert dårlige løsninger i begynnelsen og selv i dag så er dette ikke helt enkelt. Derfor har i mine øyne den amerikanske giganten Amazon kommet inn på topp. For de har levert en sømløs løsning som møter alle mine behov. Jeg bruker Kindle som har en spesial skjerm om skåner øynene, helt ærlig så er det ingen forskjell i forhold til å lese i en vanlig bok. I tillegg så kan jeg koble meg til deres nettserver med min kindle uansett hvor i verden jeg er. Så jeg kan handle bøker uansett om jeg er hjemme eller i England eller i Frankrike. Dette kan jeg ikke med de norske løsningene, da må jeg inn på nettet med en datamaskin, så må jeg logge meg inn; kjøpe boken og finne et WiFi for å laste den ned på nettbrettet og alt mulig. Det har i alle fall vært veldig tungvint. Det er kanskje blitt bedre nå, det vet jeg ikke.